Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép napot mindenkinek!
  2018-11-06 08:43:19, kedd
 
  Végleg vége: lehűlés és ködök!
Hihetetlenül elhúzódott ez a nyárias időszak, az ország nagy részén extrém meleg maradt az idő november elejére is. De ennek most vége! Elköszönhetünk a 20 fokos melegektől.

November elején is sorra dőltek a meleg rekordok, 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. A következő napokban viszont megindul egy lehűlési időszak, és végleg el kell köszönnünk a 20 fok feletti hőmérsékletektől. Szerencsére a lehűlés nem gyors, még napokig a novemberi hőmérsékletek felett leszünk, de országszerte jellemzőek lesznek a reggeli ködök, melyek egyes helyeken tartósan is megmaradhatnak.

A ködök kellemetlen meteorgyógyászati hatásaiból már a múlt héten is ízelítőt kaptak elsősorban a Dunántúlon élők, a következő napokban viszont a legtöbb helyen ez fogja a panaszainkat okozni - figyelmeztet Pintér Ferenc gyermekgyógyászat, a Meteor Klinika igazgatója. A nyirkos reggelek pszichésen is megterhelik a szervezetünket, gyakoribb a depresszió, fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk, az ízületesek panaszai is egyre fokozódnak.





Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Az idei év nem szűkölködik hosszú hétvégékben. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban!


Az idősebbek bölcsességeit érdemes megfogadni. Vagy legalábbis gondolkozzunk el rajtuk, nehogy később megbánjuk, hogy elfecséreltük az időnket.
Relatív, hogy ki az öreg. A kor relatív, annyi idősek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat.
Minden nap ajándék, találjuk meg benne a meglepetést. A napsütést, az esőt, a pillangókat, a havat, a szelet, a fákat, bármit.
A legnagyobb boldogság, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, pontosabban annak ellenére amilyenek vagyunk.

A víz: hidrogén és oxigén vegyülete. Színtelen, szagtalan, íztelen folyékony anyag. Olvadás pontja 0°C, forráspontja 100°C. A víz általánosságban folyékony állapotú, szilárd halmaz állapotában jég, légnemű állapotában gőz. Életünk nem létezhet nélküle, a földi élet alapeleme. Isszuk, esszük, használjuk: tisztálkodásra, mosásra, erőként, szórakozásra. Rácsodálkozunk, mint természeti értékre, élvezzük a látványát. Napjaink egyik legjelentősebb problémája, az ivóvízkészlet fogyása. Természeti kincs, amelyet óvni kötelességünk.
Bolygónk felszínének több mint 70% víz. El se tudjuk képzelni, hányféle fajnak ad otthont, táplálékot, életteret a víz. Mi, emberek is nagyon sokféleképpen használjuk a vizet. A puszta létezésünk is lehetetlen volna nélküle. Néhány napnál tovább nem bírjuk a szomjúságot. A felszínén hajózunk, úszunk, a mélyben búvárkodunk. Használjuk tisztálkodásra, ételek elkészítéséhez. A vízpartok kiváló kikapcsolódási lehetőségeket jelentenek. Nélkülözhetetlen a növénytermesztés számára és az állattartásnál is. Ipari folyamatok is elképzelhetetlenek víz nélkül. Ezért kötelességünk vigyázni vizeinkre! A víz nélkülözhetetlen az élethez, változatos megjelenési formája létezik. Minden korban tisztelet övezte. Sokféle szimbolikus jelentés kapcsolódik hozzá: állandó körforgása a természet rendjének, az örök visszatérésnek szimbóluma. A tiszta forrás a makulátlanság, a hiteles eredet jelképe, aminek a megtalálásához, szembe kell fordulni az árral. A kitartás mintája is: a csepp kivájja a követ, nem erővel, hanem állandó munkával. A víz kitölti a rendelkezésre álló teret, készségesen vegyül minden más dologgal - e tulajdonságaival az alkalmazkodás, és az elfogadás szimbóluma.
A kapcsolódó, sokrétű jelképrendszer ihletet ad költőnek, írónak.
A víz összeköt és elválaszt, megnyugtat és felpezsdít, sima és barátságos, de tomboló és veszedelmes is.

Víz nélkül nincs élet!





Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: tulajdonságaival, hőmérsékletektől, kikapcsolódásban, nélkülözhetetlen, növénytermesztés, fáradékonyabbak, általánosságban, rácsodálkozunk, elkészítéséhez, jelképrendszer, hétköznapokból, elköszönhetünk, kikapcsolódási, tisztálkodásra, szervezetünket, megtalálásához, megmaradhatnak, visszatérésnek, állattartásnál, legjelentősebb, alkalmazkodás, lehetőségeket, gondolkozzunk, elfecséreltük, bölcsességeit, makulátlanság, kötelességünk, sokféleképpen, hőmérsékletek, rendelkezésre, ivóvízkészlet, országszerte, hihetetlenül, figyelmeztet, panaszainkat, forráspontja, nyárias időszak, ország nagy, meleg rekordok, ilyenkor szokásosnál, következő napokban, lehűlési időszak, novemberi hőmérsékletek, reggeli ködök, ködök kellemetlen, múlt héten, legtöbb helyen, panaszainkat okozni, nyirkos reggelek, ízületesek panaszai, megszokott hétköznapokból, téli hideg, Pintér Ferenc, Meteor Klinika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy maradéktalanul uralt világ  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Png telefon  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Lóhere  A jó emberek mindig szépek mar...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Próbálj meg ...  Örülök, hogy látlak!  Alvó cicák  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Idő  Soha ne kedvezz...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Németh László tollából  Ágai Ágnes – Csendélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Adakozás  Éretlen vers  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdőn  Nem tudhatod  Rátalálsz  s immár én is felragyogva, ért...  Lóhere  Png lepke  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Bounty krémes  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Erdőn  Minden harmadik...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
nyárias időszak, ország nagy, meleg rekordok, ilyenkor szokásosnál, következő napokban, lehűlési időszak, novemberi hőmérsékletek, reggeli ködök, ködök kellemetlen, múlt héten, legtöbb helyen, panaszainkat okozni, nyirkos reggelek, ízületesek panaszai, megszokott hétköznapokból, téli hideg, időjárást figyelve, tökéletes kikapcsolódásban, idősebbek bölcsességeit, legnagyobb boldogság, földi élet, ivóvízkészlet fogyása, puszta létezésünk, felszínén hajózunk, mélyben búvárkodunk, vízpartok kiváló, növénytermesztés számára, természet rendjének, örök visszatérésnek, tiszta forrás, hiteles eredet, kitartás mintája, csepp kivájja, rendelkezésre álló, elfogadás szimbóluma, tulajdonságaival, hőmérsékletektől, kikapcsolódásban, nélkülözhetetlen, növénytermesztés, fáradékonyabbak, általánosságban, rácsodálkozunk, elkészítéséhez, jelképrendszer, hétköznapokból, elköszönhetünk, kikapcsolódási, tisztálkodásra, szervezetünket, megtalálásához, megmaradhatnak, visszatérésnek, állattartásnál, legjelentősebb, alkalmazkodás, lehetőségeket, gondolkozzunk, elfecséreltük, bölcsességeit, makulátlanság, kötelességünk, sokféleképpen, hőmérsékletek, rendelkezésre, ivóvízkészlet, országszerte, hihetetlenül, figyelmeztet, panaszainkat, forráspontja, szórakozásra, veszedelmes, szerencsére, szomjúságot, meglepetést, készségesen, élményekkel, állapotában, feltöltődni, szimbolikus, megterhelik, búvárkodunk, főszezonnak, kellemetlen, kirándulnak, felszínének, pontosabban, szokásosnál, hétvégékben, szállásokat, kapcsolódik, megjelenési, pillangókat, szűkölködik, körforgása, hatásaiból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1775
  • e Hét: 11884
  • e Hónap: 21067
  • e Év: 73775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.